Birgun.net - İşgalci değil kiracıyız!

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde bulunan Aşağı Dudullu Mahallesi’ndeki esnaf, Ümraniye Belediyesi tarafından yerinden edilmek isteniyor.

Belediyenin dükkanları ‘park, meydan’ yapmak için yıkmak istediği iddia edilirken dün tahliye ve yıkım kararı tebliğ edilen esnaf bugün karşılarında yıkım için gelen belediye ekiplerini buldu.

Bu kararın hukuka aykırı olduğunu kaydeden Avukat Bedirhan Güven, “Kararı dün tebliğ ettiler, bugün ise hemen tahliye ve yıkıma başladılar. Bize itiraz, dava açma veya idari başvuru süresi vermeden bu şekilde hukuka aykırı biçimde işlem yapıyorlar” dedi.

Güven, sürece dair şu bilgileri paylaştı: “5 tane büfe, 2 katlı giyim mağaza, çay ocağı var. Yıkılmak istenen yapılardan biri 2001 yılından beri Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait bir taşınmazda kiracı. 2020 yılının başında bu sene kira yapılmayacağına dair vakıflardan bir yazı geldi. Kiranın devam ettiği ve sözleşme olduğuna dair dava açtık. Kiracı olduğumuzu söylüyoruz, kaymakamlık ve vakıflar ‘işgalci’ olduğumuzu söylüyor. Burası 600-700 metrekarelik bir yer, park olmaya müsait değil. Dava açacağım ama bir faydası olmayacak çünkü gelip tahliye ettiler.”

Dilara Şimşek


Yol Tarifi